Подшипник маркет

Підшипники для вакууму та чистих середовищ

Вибір підшипників для вакуумних середовищ та чистих приміщень вимагає особливої ретельності. Пов’язано це із тим, що існує ризик забруднення через те, що матеріали при експлуатації виділяють пару, на них можуть знаходитись часточки мастильних матеріалів. Щоб уникнути можливих проблем, потрібно ретельно обирати підшипники.                                                                                                                                                                                 Підшипники типу SMB виконані із нержавіючої сталі – саме вона підходить для вакуумних середовищ. З цього матеріалу виготовлені фіксатори, кільця. Такі підшипники відносяться до відкритого типу, вони екрановані. У процесі роботи вони виділяють менше газів, ніж звичайні. Останні, які мають ущільнення з вітрильного каучуку, також можуть використовуватися, але є одне обмеження – вони не підходять для оптичних компонентів. Це пов’язано з тим, що вони дуже чутливі до появи забруднень. 

Є також підшипники, в яких ущільнення виконано з вітону. Вони характеризуються як термостійкі, їм не страшний хімічний вплив. Тому вони також підходять для використання у вакуумному середовищі. 

Підшипники із PEEK (високотемпературного пластику) можна використовувати для вакууму. Вони мають низькі показники виділення газу, стабільно і довго працюють. Керамічні підшипники працюють без змащення, а це робить їх сумісними із вакуумним середовищем. 

Обираючи мастило для підшипників, потрібно бути уважним. Більшість таких продуктів мають велику кількість випаровувань. Тому для чистих приміщень або вакууму вони не підійдуть. Слід звертати увагу на так звані перфоровані мастила – вони мають низький коефіцієнт летючості, виділяють мало газів. Цей тип мастил використовують під час виготовлення напівпровідників або обладнання, яке потім буде експлуатуватися у космосі. 

Для роботи на низькій швидкості мастило зовсім не потрібне. Але підійде так зване «сухе» - дисульфід вольфраму або дисульфід молібдену. Ним обробляють внутрішні поверхні. Утворена плівка виділяє мінімум газів. 

 

Другие новости

07.05.24
NKE Bearings продемонструвала свої переваги у вітроенергетиці на виставці WIND EUROPE 2024

Компанія NKE Bearings представила свою спеціалізовану продукцію - спеціальні підшипники для генераторів

25.12.23
Компанія ПІДШИПНИК МАRКЕТ вітає вас з Новим роком та Різдвом!

Для нас велика честь та задоволення пропонувати вам високоякісні підшипники від провідних світових виробників

09.11.23
Підшипники кочення, їх види та використання

Що відрізняє підшипники кочення від інших моделей?

Їх назва дуже промовиста – у цих підшипниках мінімізовано ефект тертя

google-site-verification: googlef0e03616bc2a678d.html